TÖMER’de Mezuniyet Heyecanı
Yazı Fontu

Bursa Teknik Üniversitesi TÖMER’de, Türkçe hazırlık sınıfını tamamlayan öğrenciler için mezuniyet töreni gerçekleştirildi. Dünyanın 40 farklı ülkesinden 65 öğrenci sertifikalarına kavuşarak, lisans bölümlerine geçmeye hak kazandı.


Mimar Sinan Yerleşkesi E Blok Mavi Salon’da gerçekleşen Türkçe Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) mezuniyet törenine; BTÜ Rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Beyhan Bayhan ve Prof. Dr. Barış Tamer Tonguç, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı. Misafir öğrencileri BTÜ’de ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Çağlar, “Siz misafir öğrencilerimiz, TÖMER’de sadece bir dili değil aynı zamanda ülkemizin kültürünü de tanımış oluyorsunuz. Bu anlamda sizleri, birer kültür elçisi olarak görüyoruz. Bugün de Türkçe hazırlık sınıfı dil eğitimini başarıyla tamamladınız. Önümüzdeki seneden itibaren bölümlerinizde eğitim alacaksınız. Bölümlerinizden mezun olduktan sonra ise Türkiye’nin kültür elçileri olarak kendi ülkelerinizin kalkınmasına katkıda bulunacaksınız. Eğitim hayatınızda her birinize başarılar diliyorum. TÖMER’de görevli tüm akademisyenlerimize ise emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.


TÖMER Müdürü Öğretim Görevlisi Alev Cuydur ise “TÖMER, sizlerin Türkiye’ye geldiğinizde toplumla tanışmanın ilk giriş kapısı oluyor. Bizler de tüm çabamızı dil öğrenmeniz ve toplumla kaynaşmanız için gösteriyoruz. Bu doğrultuda başta Rektör Hocamız olmak üzere bizlere destek olan Üniversite yönetimimize teşekkür ediyorum” diye konuştu. Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından çeşitli gösteriler düzenlendi. Mezuniyet töreni, sertifika takdimi ile son buldu. 

06 Ağustos 2024