Dış İlişkiler Ofisi

Anasayfa

Hakkımızda

Genel Bilgiler
Personel
Tanıtım Katalog
Uluslararasılaşma Strateji Belgesi
Faaliyet Raporları

Personel

Değişim Programları

Erasmus
Mevlana
Farabi
Bologna Süreci
Free Mover
İyi Niyet Anlaşmaları (MoU)

Uluslararası Öğrenci

Uluslararası Öğrenci Yükümlülükleri
Kimler Başvuru Yapabilir
Sağlık Sigortası
Online Başvuru
Kontenjanlar
Başvuru ve Kayıt Takvimi
Başvuru Koşulları
Öğrenim Ücretleri
Kayıt Belgeleri
Başvuruda Geçerli Olan Sınav/Diploma Puanları ve Oranları
Kabul Edilen YÖS Sınavları
Koşul ve Açıklamalar
BTÜ Tanıtım Filmi

Devam Eden Projeler

Formlar

Ziyaretçi Personel/Öğrenci

Linkler

Ulusal Ajans
Avrupa Komisyonu
Study in Turkey
Bursa Büyükşehir Belediyesi
e-Vize
Pasaport Başvuru İşlemleri

Bursa'da Yaşam

Bursa
BTÜ

Mevzuat

İletişim

 /  Bursa'da Yaşam  /  Bursa

İstanbul, Ankara ve İzmir’den sonra Türkiye’nin en büyük dördüncü şehri olan Bursa, Güney Marmara bölgesinde 7 bin yıllık geçmişi ile tarihi bir şehirdir.

3 milyona yaklaşan nüfus gücüyle başta otomotiv, mobilya ve tekstil endüstrilerinde Türkiye’nin önde gelen üretici firmalarına ev sahipliği yapmakta olan ve bu sektörlerle ülkemizde ve dünyada adını duyuran Bursa, sanayileşmenin en yoğun olduğu ve sanayinin şehir ve ülke ekonomisine sağladığı katma değerin en fazla olduğu yerleşim alanlarının başında gelmektedir.

Bursa, sahip olduğu doğası ve tarihi mekânlarıyla ziyaretçileri kendisine hayran bırakmaktadır. Osmanlı’nın ilk başkenti – ulu çınarı olması nedeniyle özellikle ilk dönem Osmanlı eserleri, Bursa’nın ve Türkiye’nin en önemli tarihi eserlerini ve ziyaret noktalarını oluşturmaktadır.

Tüm insanlığın ortak hazinesi, büyük medeniyetlerin kesişim noktası olan Bursa, kalesi, saat kulesi, türbeleri, camileri, kiliseleri, sinagogu, hanları, hamamları, kervansarayları, köprüleri, medreseleri, külliyeleri, çarşıları, imarethaneleri, çeşmeleri, köşkleri, müzeleriyle dünyada çok az şehirde karşılaşabileceğiniz eşsiz ve köklü bir tarihi mirasa sahiptir.

Doğal zenginlikleri, yeşil dokusu, yaşları 300 ile 1250 arasında değişen bine yakın anıt ağacı ve şifalı kaplıcalarıyla Yeşil Bursa adıyla ün salmıştır. Sahip olduğu doğası ve coğrafyasıyla başta kış sporları olmak üzere, dağcılık, motor sporları, yamaç paraşütü, çim kayağı, yelken, atlı sporlar, su altı sporları, rafting gibi spor dallarının şehir sakinleri ve misafirleri tarafından yapılabilmesine olanak sağlamaktadır. Bütün bunların yanı sıra, Bursa’da bu doğa sporları ile birlikte doğal yaşam ve yaban hayatı oldukça canlıdır. Özellikle Uludağ, Susurluk çayı deltası ve Uluabat gölü biyolojik zenginliklerin yoğunlaştığı alanların başında gelmektedir.   

Festivalleri, otantik halk oyunları, Hacivat-Karagöz’ü, mehteri, kılıç-kalkanı, İznik çinisi, İskender kebabı, İnegöl köftesi, Mustafa Kemal Paşa tatlısı, kestane şekeriyle bir kültür şehridir Bursa…



| Site Haritası | Geri Bildirim 
© Bursa Teknik Üniversitesi