BTÜ'lü Öğrencilere Southern University'de Öğrenim Fırsatı
Yazı Fontu

Bursa Teknik Üniversitesi ve Amerika Birleşik Devletleri Southern University and A&M College arasında Mevlana Değişim Protokolü imzalandı. BTÜ Yıldırım Yerleşkesindeki Rektörlük binasında gerçekleşen imza törenine, Rektör Prof. Dr. Arif Karademir, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Çopur, Doğa Bilimleri Mimarlık Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Kopmaz, Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Kurt, Genel Sekreter Vekili Prof. Sami İmamoğlu, Dış İlişkiler Ofis Koordinatorü Prof. Dr. Abdullah Emin Akay ile Southern University and A&M College Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Barbara W. Carpenter ve üniversite ve Turizm Ofis yetkilisi Regina Porter’le birlikte öğretim üyesi Doç. Dr. Osman Kandara katıldı.

BTÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir imza töreninde yaptığı konuşmada, “Sevgili öğrencilerimizin bir şekilde kısa dönemde olsa öğrencilik yıllarında yurtdışı tecrübesi kazanmasını istiyoruz. Aynı şekilde akademisyenlerimizin de bu tip değişim programlarına katılmasını teşvik ediyoruz. Üniversitemizde bütün dünyadan öğrenci ve bilim insanlarını misafir etmekten de son derece memnun oluyoruz. Öğrencilerimiz ve akademisyenlerimiz bu tip programlarla birçok yönden kazanımlar edineceklerdir.”  şeklinde görüşlerini ifade etti. Sözlerinin devamında “Farabi, Erasmus ve Mevlana gibi öğrenci ve akademisyen değişim programları, uluslararasılaşma ve evrensel yükseköğretime ulaşmada önemli araçlardır” dedi.

Prof. Dr. Karademir ayrıca, BTÜ’nün önümüzdeki dönemden itibaren Southern University and A&M College ile imzalanan ortak lisans programı dahilinde öğrenci kabulüne başlanacağı müjdesini verdi. DBMMF’si bünyesinde açılacak %100 İngilizce Makine Mühendisliği bölümünü tercih edecek öğrencilerin hazırlık sınıfı dâhil ilk üç yıl Türkiye’de, geri kalan iki yıl ise Amerika’da Southern Üniversitesinde eğitim alacaklarını, mezuniyetlerinde ise her iki üniversiteden diploma sahibi olacaklarını aktardı. Benzer programların yeni bölümler ve farklı üniversitelerle de yapılacağını ifade eden Rektör Prof. Dr. Karademir, “Öğrencilerimizi dünya vatandaşı ve dünya standardında mühendisler olarak mezun etmek amacındayız” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Southern University and A&M College Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Barbara W. Carpenter ise üniversitelerinde çok sevilen Doç. Dr. Osman Kandara sayesinde Türkiye’yi tanıdıklarını ve çok sevdiklerini ifade etti. Doç. Dr. Osman Kandara’ya teşekkürlerini ifade eden Prof. Carpenter, “Üniversitemizde bulunan her disiplin ve bölüme öncelikle BTÜ’den öğrenci ve akademisyenleri bekliyoruz. Üniversitemizde sadece sıcak dostlar, huzurlu bir eğitim ve çalışma ortamı onları bekliyor olacak” dedi. Rektör Karademir’e ve ekibine de teşekkür eden Prof. Carpenter, “En kısa zamanda BTÜ ekibini üniversitemizde görmek istiyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

 

31 Mart 2015