BTÜ’den Balkanlara Akademik Tanıtım Çıkarması

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) akademisyenleri ve idari personelinden oluşan heyet, Bursa Valiliği, Bursa Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde ve Kosova Üsküp Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin destekleriyle gerçekleştirilen ‘Balkanlar Akademik Bilimsel ve Kültürel Programı’ kapsamında Balkanlara doğru yola çıktı.

Makedonya, Kosova ve Arnavutluk ülkelerini ziyaret ederek, buradaki üniversitelerin yanı sıra, büyükelçilikler, TİKA, liseler ve Yunus Emre Kültür Merkezlerinde çeşitli faaliyetler gerçekleştirecek olan heyete BTÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir de katılacak.

Türkiye Cumhuriyeti ile Balkan ülkeleri arasında bilimsel, akademik, kültürel ve sosyal işbirliği alanlarında var olan ilişkilere katkıda bulunma amacıyla düzenlenen program dahilinde 3 ayrı ülkede, 25 farklı kurum - kuruluş BTÜ heyeti tarafından ziyaret edilerek, Bursa’nın imkânları da tanıtılmış olacak.

22 Mayıs 2015