BTÜ'de DAAD Semineri
Yazı Fontu

Alman Akademik Değişim Servisi (DAAD) Bursa Teknik Üniversitesi öğrencilerine Almanya’da eğitim olanakları hakkında bilgi verdi.

Almanya’da öğrenim görmek isteyen ya da öğrenimini yurt dışında tamamlamak isteyen öğrencilerin başvurdukları bir sivil toplum kurumu olan Alman Akademik Değişim Servisi (DAAD) uzmanları BTÜ’de bir seminer verdi.

BTÜ Dış İlişkiler Ofisi tarafından organize edilen seminer, Osmangazi Yerleşkesi Seminer Salonunda gerçekleşti.  Dış İlişkiler Ofis Başkanı Prof. Dr. Abdullah Emin Akay, Başkan Yardımcısı Dr. Nuri Şendil, Uzmanlar Pınar Karakaş, Miranda Karjagdıu Çolak ve BTÜ öğretim elemanlarının katıldığı etkinlikte, Almanya’da lisansüstü eğitim almayı ya da lisans öğrenimlerini tamamlamayı hedefleyen BTÜ öğrencileri, DAAD uzmanlarından Almanya’daki eğitim olanakları hakkında bilgi aldılar.

DAAD uzmanları tarafından verilen seminerde katılımcılara, Almanya'da lisans, master ve doktora eğitimi hakkında detaylı bilgi verilmesinin yanı sıra Almanya'daki katılabilecekleri dil kursları ve mesleki gelişimlerini sağlayabilecekleri staj olanakları da tanıtıldı.

Seminerin sonunda Almanya’da eğitim olanakları hakkında öğrencilerin merak ettikleri sorulara yanıt veren DAAD eğitim uzmanları, sunumlarında Almanya’daki eğitim kurumlarına başvuru koşullarını, yapılacak işlemleri ve alabilecekleri burslar hakkında da önemli aktarımlarda bulundular. Öğrenciler tarafından ilgiyle izlenen etkinliğin ardından, DAAD uzmanları Gökçen Ç. Şen ve Murat Kemaloğlu’na günün anısına teşekkür belgesi ve hediye takdim edildi.

22 Mayıs 2015