BTÜ'den Uluslararası Proje Başarısı ve Arap Körfezine Çevreci Destek

Bursa’nın, bölgenin ve Ülkemizin ihtiyaç duyduğu doğrultuda teknik alanlardaki eğitim-öğretim ve araştırma stratejisini ‘tematik üniversite’ konseptine göre yapılandıran Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ), bir araya getirdiği güçlü akademik kadrosu ve gerçekleştirdiği 20 milyon TL’nin üzerindeki laboratuvar yatırımlarının meyvelerini uluslararası akademik, bilimsel ve teknolojik proje başarıları olarak toplamaya devam ediyor.

Uluslararası proje, Bursa Teknik Üniversitesi’nden Doç. Dr. Mete Yılmaz, Katar Üniversitesi’nden Dr. Abdulrahman Al-Muftah, Yeni Zelanda Cawthron Enstitüsünden Dr. Kirsty Smith ve Andrew Selwood tarafından sürdürülecek. Proje yürütücülerinden BTÜ Biyomühendislik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mete Yılmaz; projenin mikrobiyoloji, genetik ve toksikoloji çalışmalarına öncülük ederek alglerde toksinlerin genetik altyapısının belirlenmesi çalışmalarını Bursa Teknik Üniversitesi laboratuvarlarında yürütecek.  Doç. Dr. Mete Yılmaz proje ile ilgili olarak: “BTÜ olarak Bursa ve bölgemizde de konuyla ilgili birçok proje üzerinde çalışmalarımız devam ediyor. Yeni başlayan TÜBİTAK 1001 projemizde Uluabat Gölü’ndeki zararlı algleri araştırıyoruz. Yanı sıra Marmara Denizi’nde de son yıllarda sıklıkla görülen ve zehirli olabilecek alg çoğalmaları ile ilgili bilimsel çalışmalara da başlamak üzereyiz.  Başta kampüs yapılanmamızda yol kaydetmemiz ve akademik kadromuzun daha da kuvvetlenmesi ile çok daha fazla çalışma ortaya koyacağımıza inanıyorum.” dedi.

27 Mayıs 2015